Hyödynnä kesälomasi mökin tai kotisi ehostamiseen

Harva jaksaa istua tietokoneella koko kesää, kun aurinko paistaa houkuttelevasti ulkona. Tässäpä siis vaihtoehtotoimintaa pelaamiselle kesän ajaksi!

Onhan se mukavaa viettää kesistä kauniisti somistetussa kodissa, puhumattakaan kesäasunnosta. Mikäs sen mukavampaa, kuin hilljalleen kuluttaa kesäpäivät siihen, että sisustaa sisätiloissa. Ja kun vihdoin sisätilat alkaa ahdistaa, vaihdat maisemaa ulos ja saat kaatosateen päällesi.

Vitsit vitsinä. Kesäloma on oikein oivallista aikaa hoitaa niin kotona kuin mökilläkin ehostamista.

Eka viikko

Mökin ehostus
Kaipaisiko mökkisi sisäpuoli ehostusta?

Kesäloman ekalla viikolla voi rauhassa pohtia, mitä sitä tänä kesänä tahtoisi uutta kotiin ja mökille. Istua pihakeinussa ja pohtia olisiko väri tänä kesänä sininen vai keltainen. Nauttia raikasta kesäsalaattia ja jauhomakkaraa, pohtia pitäisikö puutarha kalusteiden saada uusi öljy pintaansa ja kaveriksi uudet istuintyynyt.

Onneksi on aikaa pohtia, koska kesälomaahan on jäljellä monta viikkoa. Ensimmäisen viikon voi siis rauhassa viettää makkaraa grillaillen ja pohtien siirtäisikö purkkiauringonkukkansa terassin vasempaan vai kenties oikeaan kulmaan.

Toinen viikko

Nyt ollaan jo päästy lähemmäs asian ydintä. On lähetetty mies mökiltä jumalan selän takaa lähimpään rautakauppaan hakemaan puutarhakalusteille öljyä. Itse sitä selailee netistä kaiken maailman alennustyynyjä ja kesäuutuuksia terassiöljyn kaveriksi kalusteille. Välillä grillaa makkaraa ja istuttaa orvokin purkkiin. Kyllä on nautinnollista, kun ei ole kiire minnekään ja voi vaan nauttia mukavasta kesäsäästä ja etenkin kivasta kesälomasta ilman stressiä. Pohtia mätsääkö kotona torkkupeitto kahvikuppien väriin ja muuta todella olennaista.

Kolmas viikko

Mies on vihdoin saapunut takaisin mökille kalusteöljyn kera ja alkaa jopa jo raahata kalusteita nurmikolle öljyämistä varten, kunnes huomaa että unohti osataa pensselin. Ei muuta kuin auton nokka jälleen kohti paikallista rautakauppaa.

Nyt on päätetty aurongonkukan jäävän mökkiterassin vasempaan kulmaan ja orvokit ovat sievästi purkeissaan. Koirakin on käynyt kaivamassa kukkamaan, joten tuskin tarvii edes vaivautua rikkaruohoja nyppimään. Jälleen jauhomakkara grilliin ja odottelemaan pensselin saapumista rautakaupasta.

Kesälomalla rentoutuminen
Meneekö kesälomasi vain rentoillessa

Neljäs viikko

Miestä ei edelleenkään näy mailla ei halmeilla. Soitto hänelle kertookin, että hänen lomansa loppui jo viikko sitten ja hän on palannut töihin. Puutarhakalusteet odottavat edelleen nurmikolla samassa kohdassa öljyämistä Auringonkukka on pysynyt samassa paikassa.

Tajuat olevasi jumissa mökillä. Mies on töissä, itse olet jumalan selän takana ilman autoa. Onneksi on mummon vanha fillari, jolla pääsee lähimpään ruokakauppaan ostamaan lisää jauhomakkaraa ja maitoa aamukahviin. Mitä sitä ihminen niin muuta lomallaan tarvii.

Päätät ottaa viimeisen lomaviikon rennosti. Nythän sinulla on sitä omaa aikaa, kun äijäkin on joutunut palaamaan töihin. Soitat vielä yhden puhelun terassilta miehelle. Ilmoitat, että hän on velvollinen noutamaan sinut mökiltä sunnuntai iltana, loman viimeisenä päivänä. Laitat silmät kiinni ja havahdut ajatukseen, että jääkaapissa odottaa kylmä siideri.

Loman viimeinen päivä

Vettä sataa kaatamalla ja ukkostaa. Olet yksin jumalan selän takana mökillä. Sähköt poikki ja viimeinenkin tulitikku käytetty eilen iltahämärässä sytyttämään lyhtyihin kynttilät. Miestä ei näy ei kuulu. Jauhomakkarat on loppu. Keräät kaiken olennaisen omaisuuden, jota olen kuukauden aikana uskollisesti tarvinnut, eli ne yhdet verkkarit ja muutaman paidan. Olet jo ovella lähtövalmiina, mutta ketään ei näy eikä kuulu. Istahdat alas. Päähäsi juolahtaa ajatus siitä mitä olet tehnyt kesälomalla. Et mitään! Puutarhakalusteet edelleen ovat samassa paikassa. Et vieläkään tilannut sitä tutun tuttua Mikkoa tekemään kantojyrsintää, jotta tuo takapihan iänikuinen laho kanto olisi vihdoin saatu pois.. Sait siis grillattua useamman paketillisen jauhomakkaraa ja istutettua kaksi orvokkia. Stressi, nyt se iski. Mihin koko loma kului. Seuraava lomasi on vasta talvella. Ei silloin voi öljytä terassikalusteita ja hyvä jos työviikkojen jälkeen jaksat ajatellakaan raahautuvasi mökille. Paniikki.

Onneksi aina voit kertoa töissä kaunistellun version kesälomasta. Vietit miehen kanssa aikaa mökillä, grillailitte, vaihdoitte puutarhakalusteiden paikkaa ja ehostitte mökkiä. Eihän kenellekään tarvitse kertoa ehostuksen olleen kaksi orvokkia, eihän?