Mitä veikkausbonus oikein tarkoittaa?

PelikoneetVeikkausbonukset houkuttelevat yhä uusia pelaajia vaihtamaan kioskilla pelattavat Lotto- ja Pitkäveto-kupongit ulkomaisten peliyhtiöiden uhkapeleihin. Kuten tiedämme, on Veikkauksella monopoliasema Suomessa. Kioskilla et siis pääse Unibetin tai Betssonin pelejä pelaamaan, vaan sinun täytyy avata tietokone ja luoda itsellesi pelitili. Internetin avulla pääsee pelaamaan lukemattomien online-rahapeliyritysten sivustoille, mitkä tarjoavat yleisesti ottaen parempia voittomahdollisuuksia ja suurempia voittoja kuin Veikkaus. Yksi iso etu on juuri veikkausbonus. Veikkaus Oy ei tarjoa ilmaisia vetoja tai talletusbonuksia, kun luot pelitilin. Ulkomaiset peliyhtiöt voivat sitä vastoin luvata kaksin- tai jopa kolminkertaistaa ensimmäisen talletuksesi, eli viidenkympin talletuksen sijaan pääsetkin pelaamaan satasella, tai ehkä jopa 150 eurolla. Kilpailu on alalla kovaa, joten peliyhtiöt keksivät toinen toistaan kiehtovampia kampanjoita. Veikkausbonuksia onkin tarjottu 1990-luvulta asti, eli siitä asti, kun ensimmäiset online-vedonlyöntitoimistot avattiin.

 

Minkä kokoisia veikkausbonukset ovat?

Yleensä ulkomaisten rahapeliyhtiöiden tarjoama talletusbonus on 100 %, mutta kun vähän aikaa selailet tarjontaa, saatat hyvin löytää jopa 200 % talletusbonuksia. Yläraja omalla talletuksella on kuitenkin vain noin 100–150 euroa. Voit myös löytää vedonlyöntisivuston, mikä lupaa ilmaista pelirahaa jonkin kiinteän summan, tai mikä lupaa ilmaisia vetoja talletuksen yhteydessä! Voi tosin olla, että ilmaisvedon vastineeksi joudut lyömään vetoa omilla rahoillasi jossain ennalta määrätyssä pelissä tietyn minimikertoimen ja -panoksen mukaan. Yksi houkutin lisää on cashback-bonus, eli pelaajalle luvataan hyvittää rahaa tietyn aikavälin tappioista jonkin tietyn prosenttiosuuden, toinen taas mahdollisuus korottaa kerrointa johonkin kohteeseen.

Talletusbonus on aina sidottu kierrätysvaatimukseen. Kierrätysvaatimus tarkoittaa, että pelaajan tulee kierrättää joko bonuksena saamansa summa tai bonussumma + alkuperäinen talletus erikseen määrätyllä tavalla. Kun summa on kierrätetty, eli sillä on pelattu yhtiön pelejä tarvittava määrä, rahan voi nostaa itselleen tai pelata sillä lisää.

Miten tunnistaa hyvän veikkausbonuksen?

Paljon kuulee puhuttavan, että hyvät veikkausbonukset pitävät oman pelikassan kunnossa, sillä bonukset ovat periaatteessa ilmaista rahaa, minkä voit lunastaa halutessasi. Täysin ilmaista tai vastikkeetonta ei tämäkään raha ole. Ei ole myöskään taattua, että rahan lopulta saat tilillesi, mutta kun tutustut kierrätysehtoihin huolellisesti, mahdollisuudet paranevat. Tutustu ainakin minimikertoimeen, panosrajoituksiin, aikarajoitukseen sekä bonuksen peruuttamiseen liittyviin ehtoihin. Kannattaa myös miettiä huolella, millaisiin vetoihin ryhtyy. Ethän muutenkaan pelaa fiilispohjalla tai summamutikassa. Kun tunnet pelin hyvin ja tutustut pelivihjeisiin, olet jo pitkällä.

Rahaa

Jotta veikkausbonusta voidaan kutsua hyväksi, sen kierrätysvaatimuksen pitää olla alle 10-kertainen. Vedonlyöntipeleissä kierrätysvaatimus on yleensä 6–10. Jos bonussumma on 100 € ja kierrätysvaatimus on vaikkapa 6, se tarkoittaa sitä, että sinun on pelattava yhteensä kuudellasadalla eurolla. Voi olla, että joudut pelaamaan sekä alkuperäisen talletuksen, mikä olisi tässä tapauksessa satanen, jos talletusbonus oli 100 %. Näin ollen joudut pelaamaan 200 € x 10 eli yhteensä 2000 euroa tietyllä minimikertoimella ja minimikohdemäärällä, ennen kuin rahat ovat oikeasti sinun ja voit nostaa ne itsellesi. Joudut siis pelaamaan paljon rahaa aika lyhyellä aikavälillä. Pelien palautusprosentit ovat 90 – 97 %, joten on suuri mahdollisuus, että häviät kaiken.

Bonuksen minimikertoimen pitäisi olla alle 2, jotta pelaaminen kannattaa. Yleisesti veikkausbonusten minimikertoimet liikkuvat 1,60–2,20 välillä, mutta mitä pienempi, sitä parempi. Jos minimikerroin on yli 2,00, voi bonuksen kierrättäminen epäonnistua, ja menetät sekä bonus- että omat rahasi. Tarkista myös, mikä on se aika, minkä voit käyttää kierrätykseen. Kierrätykseen käytettävissä oleva aika on useimmiten 14–30 vuorokautta. Entä mitä pelejä voit pelata? Voi olla, että bonusta ei voikaan kierrättää kaikissa peli- tai vetotyypeissä.

Jos tiedät, ettet pysty toteuttamaan kaikkia vaatimuksia, eli et esimerkiksi ehdi toimimaan aikarajan puitteissa, voi bonus olla mahdollista peruuttaa. Lue siis jo etukäteen, voitko peruuttaa bonuksen, ja onko alkuperäinen talletussumma (siis omat rahasi) sidottu kierrätysvaatimuksiin.

Ennen kuin teet pelitilin, kannattaa tutkia vielä sekin, onko kyseessä luotettava vedonlyöntitoimisto, ja ovatko voitot verovapaita. Tunnetuimmat, suurimmat ja pitkään alalla olleet vedonlyöntitoimistot eivät huijaa veikkausbonusten tai minkään muunkaan suhteen. Jos asiakas ei saakaan bonusrahaa, on kyseessä yleensä tahallinen tai tahaton bonussääntöjen rikkominen. Siksi pienellä painettu teksti, eli ehdot talletusbonuksen saamiseksi, kannattaa tarkoin lukea.